Varför dricker jag nu proviva varje dag ? Jo därför att vaktmästaren i magen har bett mig att göra det, underlättar lite för hans jobb.
Har ni någonsin tänkt på att allt det som går ner genom matstrupen ska ut i tarmsystemet och hanteras av bl. a levern. Borde vi inte tänka lite mer på vad kroppen ska ta hand om ?
Jag är en nötfanatiker men försöker behärska mig. Jordnötter är bannlysta då jag för en massa år sedan fick berättat för mig av en obducent att de där jordnötterna är inte nyttiga för oss. Jaså och varför inte det då ? Har du någonsin tittat på insidan av en kropp hur det kan se ut ?
Det är känt numera att mögel finns i nötter och att det kan ge levercancer.
Aflatoxin är ett av de mest cancerogena (mögel)gifterna som man känner till.
http://www.slv.se/sv/Settings/Sok/?quicksearchquery=aflatoxin
behandlar frågan utifrån svenska normer.
Vi kan äta mycket men tänk ekologiskt så ofta och mycket som möjligt !
Ät inte rött kött alls eller bara 1 gång/vecka.
Vår köttdag blev idag men det är en gryta med sötpotatis ( skivad ), gul lök, krossade tomater, gul eller röd paprika, hackad vitlök, ekologiskt nötkött, salt/peppar, 1 msk pressad citron. Sen kan du vara så galen med kryddorna som du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar