Vad har annars hänt idag och hur går bantningen egentligen ? Jag har varit ganska tyst om det.
Jag har insett en stor fördel med att ha lagt in kompassen på att tappa lite fett på magen, det är att jag tänker så mycket mer hälsosamt, ekologiskt och med respekt för djurhållning. Det blir max rött kött 1 gång/vecka och helst inte alls. Kyckling/lax/övrig fisk t.ex sill och vegetariskt Att inte överäta utan hålla mindre portioner och definitivt dra ner på sockret, det vita giftet.
Idag gjorde jag något väldigt intressant och inspirerande med matvandring i Saluhallen i Lund. Vi hade en fantastisk guide och vi vandrade runt mellan, fisk, ost, vegetariskt, amerikanskt, asiatiskt, bageri/konditori, Bjärekyckling, Holmgrens charkuteri, Widerbergs Deli och Ahlgrens konfektyr.
Guiden berättade att enligt reglerna är det OK att "frigående" kycklingar får vara 28 kycklingar på 1 kvm yta medan Bjärekyckling endast har 6 kycklingar på samma yta. De föder inte upp sina kycklingar med kraftfoder som bara blåser upp kycklingarna fulla med steroider utan på vanligt spannmål.
Så ikväll åt vi grillad Bjärekyckling som var mycket god. Till detta hade jag gjort en potatissallad med romansallad, babyspenatblad, purjolök, gurka, tomat och färskpotatis. Dressing på en blandning av lättmajonnäs, gräddfil, pressad vitlök och vitlök/pepparkrydda och lite salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar